Publikavimo data: 2024-02-04
Bananinis sausainis receptas
Sausainių tešla tradiciškai gaminama iš miltų, kiaušinių ir cukraus. Paruošti pyragaičiai yra minkšti ir netrupūs. Daugelis žmonių prie arbatos juos patiekia tiesiog tokius, kokie yra, o kai kurie į tešlą deda vaisių, pavyzdžiui, bananų. Bananinis biskvitas ruošiamas labai paprastai. Desertas kepamas orkaitėje tik 40 minučių. O teisingai paruošti tešlą padės žingsnis po žingsnio receptas. Kad biskvitas su bananais pavyktų sėkmingai ir skaniai, svarbu teisingai pasirinkti vaisius. Bananai turi būti malonaus kvapo, o žievelė - su mažais rudais taškeliais. Būtent toks vaisius tiks mūsų desertui.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę. Kepimo temperatūra yra 180 laipsnių. Ištepkite formą aliejumi ir pabarstykite ją manų kruopomis. Nuplaukite ir nulupkite bananus. Juos reikia supjaustyti mažais kubeliais. Kiaušinius reikia nuplauti ir nusausinti. Atskirti 2 kiaušinių trynius ir baltymus į skirtingus indus. Miltus ir kepimo miltelius persijoti per sietelį. Pasiruoškite maišytuvą ir silikoninę mentelę.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti bananinių sausainių tešlą. Tam giliame dubenyje sumaišykite dviejų kiaušinių trynius ir vieną visą kiaušinį. Suberkite vanilinį cukrų ir granuliuotą cukrų. Apie 5 minutes plakite mikseriu. Mišinys turėtų virsti lengvomis, tūrio putomis, o burbuliukai tapti nedideli.
Žingsnis 3
Baltymus paverskite putomis. Norėdami tai padaryti, įberkite į juos druskos ir plakite mikseriu 4 minutes, kol susidarys sodri, minkšta masėŠluotelė turi būti švari ir sausa. Mišinyje neturi būti nė lašelio trynio.
Žingsnis 4
Toliau ruoškite bananinių sausainių pagrindą. Į trynius suberkite miltus ir kepimo miltelius ir keliais etapais atsargiai išmaišykite mentele. Sudėkite bananų griežinėlius.
Žingsnis 5
Mišinius sumaišykite. Norėdami tai padaryti, atsargiai ir palaipsniui įmaišykite baltymus į tešlą. Masė turi gautis tiršta. Pabaigoje įdėkite bananą ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į vidutinio stiprumo orkaitę.Kepkite 40-45 minutes. Išjungę palikite biskvitą viduje, kad šiek tiek atvėstų.Orkaitės dugne pastatykite dubenėlį su vandeniu, kad pluta nuo dugno nesudegtų.
Žingsnis 7
Paruoštus bananinius sausainius apibarstykite cukraus pudra. Tolygiai paskirstykite. Biskvitą supjaustykite griežinėliais. Juos galite sudėti į gražią didelę lėkštę arba atskiras lėkštes.
Kategorijos