Publikavimo data: 2024-03-31
Bananų pyragas
Bananinio pyrago recepto nesunku laikytis, tačiau verta žinoti biskvito paruošimo paslaptis. Biskvito tešlą sudaro apie 50 % oro, todėl neatidarykite orkaitės ir gerai įmuškite kiaušinius, kad biskvitas nesubyrėtų. Kremui naudokite riebią grietinę: ją lengva išplakti ir ji puikiai dera su bananų įdaru. Bananuose yra vitamino C ir B grupės vitaminų, geležies, kalio ir fosforo. Jis taip pat skatina serotonino gamybą. O jo skonis ir nauda maloniai nudžiugins kiekvieną.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi. Mišinį plakite mikseriu, kol taps vientisas ir purus. Kiaušinių tūris turėtų padidėti maždaug 2-3 kartus.
Žingsnis 2
Nenustodami plakti, palaipsniui suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
Žingsnis 3
Dalimis supilkite kefyrą ir švelniai išmaišykite masę nuo apačios iki viršaus. Nemaišykite energingai, kad mišinys nesubyrėtų.
Žingsnis 4
Supilkite tešlą į formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Išimkite keksų formą iš orkaitės ir apverskite ją aukštyn kojomis. Palikite sausainius visiškai atvėsti.
Žingsnis 5
Į grietinę suberkite 1 puodelį cukraus ir plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol cukrus ištirps. Tai užtruks 3-5 minutes.
Žingsnis 6
Atlikite impregnavimą. 50 g abrikosų uogienės ištirpinkite 30 ml karšto vandens. Jei uogienėje yra abrikosų gabalėlių, perkoškite ją per stambų sietą arba per durtuvą su mažomis skylutėmis.
Žingsnis 7
Pradėkite rinkti tortą. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į tris vienodus, vienodus pyragus.
Žingsnis 8
Apatinę plutą aptepkite sirupu (naudokite trečdalį tirpalo). Tolygiai paskirstykite dalį kremo ant plutos paviršiaus ir ant viršaus sudėkite bananus.
Žingsnis 9
Ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą. Prispauskite jį pjaustymo lentele ir išlyginkite antrąjį pyragą. Jį taip pat pamirkykite ir ant jo sudėkite kremą bei bananus.
Žingsnis 10
Išlyginkite, ant viršaus uždėkite trečiąjį pyragą ir vėl prispauskite lenta. Jei kremas šiek tiek išsiskiria iš šonų, juo išlyginkite torto šonus.
Žingsnis 11
Trečiąjį pyragą pamirkykite likusiame sirupe. Ant pyrago viršaus uždėkite bananų griežinėlius ir apibarstykite tarkuotu šokoladu. Šonus aptepkite likusiu kremu.
Žingsnis 12
Dėkite tortą į šaldytuvą 2 valandoms, kad biskvitas įsigertų, o kremas sustingtų.
Kategorijos