Bananų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Bananų pyragas

Bananinio pyrago recepto nesunku laikytis, tačiau verta žinoti biskvito paruošimo paslaptis. Biskvito tešlą sudaro apie 50 % oro, todėl neatidarykite orkaitės ir gerai įmuškite kiaušinius, kad biskvitas nesubyrėtų. Kremui naudokite riebią grietinę: ją lengva išplakti ir ji puikiai dera su bananų įdaru. Bananuose yra vitamino C ir B grupės vitaminų, geležies, kalio ir fosforo. Jis taip pat skatina serotonino gamybą. O jo skonis ir nauda maloniai nudžiugins kiekvieną.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.13/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bananų pyragas Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi. Mišinį plakite mikseriu, kol taps vientisas ir purus. Kiaušinių tūris turėtų padidėti maždaug 2-3 kartus.

Žingsnis 2

Bananų pyragas Žingsnis 2
Nenustodami plakti, palaipsniui suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.

Žingsnis 3

Bananų pyragas Žingsnis 3
Dalimis supilkite kefyrą ir švelniai išmaišykite masę nuo apačios iki viršaus. Nemaišykite energingai, kad mišinys nesubyrėtų.

Žingsnis 4

Bananų pyragas Žingsnis 4
Supilkite tešlą į formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Išimkite keksų formą iš orkaitės ir apverskite ją aukštyn kojomis. Palikite sausainius visiškai atvėsti.

Žingsnis 5

Bananų pyragas Žingsnis 5
Į grietinę suberkite 1 puodelį cukraus ir plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol cukrus ištirps. Tai užtruks 3-5 minutes.

Žingsnis 6

Bananų pyragas Žingsnis 6
Atlikite impregnavimą. 50 g abrikosų uogienės ištirpinkite 30 ml karšto vandens. Jei uogienėje yra abrikosų gabalėlių, perkoškite ją per stambų sietą arba per durtuvą su mažomis skylutėmis.

Žingsnis 7

Bananų pyragas Žingsnis 7
Pradėkite rinkti tortą. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į tris vienodus, vienodus pyragus.

Žingsnis 8

Bananų pyragas Žingsnis 8
Apatinę plutą aptepkite sirupu (naudokite trečdalį tirpalo). Tolygiai paskirstykite dalį kremo ant plutos paviršiaus ir ant viršaus sudėkite bananus.

Žingsnis 9

Bananų pyragas Žingsnis 9
Ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą. Prispauskite jį pjaustymo lentele ir išlyginkite antrąjį pyragą. Jį taip pat pamirkykite ir ant jo sudėkite kremą bei bananus.

Žingsnis 10

Bananų pyragas Žingsnis 10
Išlyginkite, ant viršaus uždėkite trečiąjį pyragą ir vėl prispauskite lenta. Jei kremas šiek tiek išsiskiria iš šonų, juo išlyginkite torto šonus.

Žingsnis 11

Bananų pyragas Žingsnis 11
Trečiąjį pyragą pamirkykite likusiame sirupe. Ant pyrago viršaus uždėkite bananų griežinėlius ir apibarstykite tarkuotu šokoladu. Šonus aptepkite likusiu kremu.

Žingsnis 12

Bananų pyragas Žingsnis 12
Dėkite tortą į šaldytuvą 2 valandoms, kad biskvitas įsigertų, o kremas sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos