Publikavimo data: 2025-08-19
Banica (varškė su pitos duona)
Banica (varškė su pitos duona) yra vienas iš populiariausių bulgarų kilmės patiekalų. Šis receptas labai paprastas, bet kartu banitsa gaunasi labai sotus, minkštas ir sultingas. Šis patiekalas tinka bet kokiam stalui - pietums, vakarienei ar iškylai.
Žingsnis 1
Gilioje kepimo skardoje ištirpinkite sviestą. Ištirpintu sviestu aptepkite pitos lakštus.
Žingsnis 2
Varškę sumaišykite su 3-4 kiaušiniais ir druska, gerai išmaišykite. Paruoštą varškės masę padalykite į dvi dalis. Ant kiekvienos pitos dėkite varškės mišinio ir kubeliais supjaustyto sviesto. Suvyniokite pitą į sraigės formą ir paskleiskite ją ant formos.
Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę ir 5 kiaušinius ir užpilkite ant pitos duonos. Kepkite 40-45 min. 180° temperatūroje.Banitsa (varškė su pita) paruošta.
Kategorijos