Banica (varškė su pitos duona) pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Banica (varškė su pitos duona)

Banica (varškė su pitos duona) yra vienas iš populiariausių bulgarų kilmės patiekalų. Šis receptas labai paprastas, bet kartu banitsa gaunasi labai sotus, minkštas ir sultingas. Šis patiekalas tinka bet kokiam stalui - pietums, vakarienei ar iškylai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Banica (varškė su pitos duona) Žingsnis 1
Gilioje kepimo skardoje ištirpinkite sviestą. Ištirpintu sviestu aptepkite pitos lakštus.

Žingsnis 2

Banica (varškė su pitos duona) Žingsnis 2
Varškę sumaišykite su 3-4 kiaušiniais ir druska, gerai išmaišykite. Paruoštą varškės masę padalykite į dvi dalis. Ant kiekvienos pitos dėkite varškės mišinio ir kubeliais supjaustyto sviesto. Suvyniokite pitą į sraigės formą ir paskleiskite ją ant formos.

Žingsnis 3

Banica (varškė su pitos duona) Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę ir 5 kiaušinius ir užpilkite ant pitos duonos. Kepkite 40-45 min. 180° temperatūroje.Banitsa (varškė su pita) paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pusryčiai, sūrio pyragai, varškės patiekalai, receptų knyga, sūrio pyragai su varške, pusryčiai su kiaušiniu, sūrio pyragai su sultenėmis, pusryčiai su varške, sūrio pyragai su kiaušiniu

Kategorijos