Publikavimo data: 2025-08-19
Basmati kepti ryžiai su kukurūzais
Kepti ryžiai yra tradicinis Azijos virtuvės patiekalas. Jie patiekiami kartu su daržovėmis arba mėsa ir naudojami kaip maistingas garnyras arba atskiras patiekalas. Šis receptas yra vienas iš keptų ryžių gaminimo variantų, kuris puikiai dera su konservuotais kukurūzais. Vištienos kiaušiniai patiekalui suteikia sotumo, o daržovės - ryškią išvaizdą ir sodrų skonį. Šį apetitą žadinantį derinį papildo sojų padažas, dėl kurio ryžiai tampa aromatingi ir šiek tiek sūroki.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir padėkite ant vidutinės ugnies, kad įkaistų. Į karštą keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus. Po to į keptuvę suberkite kukurūzus ir gerai sumaišykite su svogūnais. Mišinį virkite apie 2 minutes. Po to sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Iškepkite kiaušinius. Į atskirą dubenį įmuškite 2 kiaušinius ir gerai suplakite plaktuvu. Kai svogūnų ir kukurūzų mišinys bus paruoštas, atidėkite jį į šalį ir supilkite plaktus kiaušinius. Kiaušinius gerai išmaišykite, kad jie iškeptų, o tada sumaišykite su likusiais ingredientais.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į keptuvę suberkite atvėsusius ryžius, sudėkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite. Tada į ingredientus supilkite sojų padažą, dar kartą gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ryžius dar 2-3 minutes.
Kategorijos