Publikavimo data: 2024-06-08
Basmati ryžių krevečių plovas
Basmati ryžių plovas su krevetėmis ir daržovėmis gaunasi švelnus ir skanus. Ryžiai šiame patiekale yra labai trapūs ir puikiai dera su krevetėmis bei daržovėmis. Į jūros gėrybių ir plovo patiekalą pagal savo skonį galite dėti mėgstamų prieskonių, galite naudoti skirtingas jūros gėrybes, tada patiekalas įgaus savitą prieskonį. Patiekalas puikiai atrodys ant šventinio stalo ar vakarienės. Papuoškite jį žolelėmis ir raudonaisiais pipirais ir turėsite ryškų ir nepakartojamą patiekalą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Svogūnus ir paprikas supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Įkaitintoje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Sudėkite paprikas ir morkas ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Į beveik išvirtas daržoves sudėkite atšildytas krevetes. Troškinkite ne ilgiau kaip 2 minutes. Taip krevetės bus minkštos ir švelnios. .
Žingsnis 3
Ryžius nuplaukite. Supilkite juos į keptuvę su daržovėmis ir krevetėmis ir užpilkite vandeniu. Troškinkite kartu uždengę dangčiu 15 minučių. Išmaišykite, pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais ir troškinkite dar porą minučių.
Kategorijos