Publikavimo data: 2024-06-08
Bibimbap - ryžiai, daržovės, mėsa ir jūsų fantazija
Bibimbapas yra mėgstamiausias korėjiečių patiekalas. Jį sudaro ryžiai, įvairios daržovės, jautiena arba vištiena, grybai, pupelės, padažas ir kiti ingredientai. Svarbiausias šio patiekalo patiekimas yra patiekimas. Daržovės, mėsa ir kiti produktai dedami ratu ant ryžių pagalvės. Viduryje dedamas kiaušinis. Svarbu, kad visi komponentai būtų ryškių spalvų ir kaitaliotųsi tarpusavyje. Korėjiečiai tradiciškai bibimbapą renka specialiame akmeniniame, keraminiame arba porcelianiniame giliame puode plokščiu dugnu. Galima naudoti ir kitus panašios formos indus.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. 30-40 minučių virkite ryžius pasūdytame vandenyje, priklausomai nuo veislės. Palikite 10 minučių pastovėti po dangčiu.
Žingsnis 2
Kol verda ryžiai, išvirkite jautieną. Sumaišykite ryžių actą, sezamų aliejų (1 valgomasis šaukštas / 17 g) ir pipirus. Mėsą marinuokite 20-30 minučių, tada maišydami kepkite ant didelės ugnies 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Šparagines pupeles 2-3 minutes pakepinkite keptuvėje aliejuje. Pievagrybius kepkite atskirai be aliejaus. Abu patiekalus pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sumaišykite aitriųjų paprikų pastą, sojų padažą, likusį sezamų aliejų, česnaką.
Žingsnis 5
Pagaminkite glazūruotą vištos kiaušinį. Kiaušinį iškepkite keptuvėje, kad liktų nepažeistas trynys.
Žingsnis 6
Surinkite bibimbapą. Ant gilaus, bet plokščio dubens dugno sudėkite ryžius, tada padažą. Po to ratu išdėliokite morkas, kopūstus, grybus, pupeles, mėsą, nori, pipirus ir žaliuosius svogūnus. Rato viduryje įmuškite keptą kiaušinį. Ryškios spalvos turėtų kaitaliotis tarpusavyje.
Kategorijos