Publikavimo data: 2025-08-20
Birjani su avokadais
Biryani yra indiška gerai žinomo plovo variacija. Tai patiekalas, kurio pagrindą sudaro ryžiai su įvairiais prieskoniais ir prieskoniais, taip pat daržovių, mėsos ar žuvies gabalėliais. Pagrindinis skirtumas tarp plovo ir biryani yra tas, kad į biryani tradiciškai dedama daug įvairių daržovių, tai daug dietesnis patiekalas, kuris vis dėlto skoniu nenusileidžia plovui, pavyzdžiui, biryani su avokadu, kurio unikalaus skonio tiesiog neįmanoma pamiršti.
Žingsnis 1
Ryžius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti 30 minučių. Tada ryžius nusausinkite, nuplaukite ir 10 minučių virkite pasūdytame verdančiame vandenyje.
Žingsnis 2
Šalotinius supjaustykite pusžiedžiais. Paprikas supjaustykite smulkiais kubeliais, o vyšninius pomidorus - ketvirčiais. Pievagrybius ir avokadą supjaustykite ne per plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos, tada suberkite kmynus ir grybus ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, į keptuvę su grybais ir svogūnais suberkite pomidorus ir paprikas ir porą minučių pakepinkite kartu, tada sudėkite avokadą.
Žingsnis 4
Į virtas daržoves sudėkite česnaką ir virtus ryžius. Viską gerai išmaišykite ir porą minučių pavirkite po dangčiu, tada išimkite iš viryklės.
Kategorijos