Publikavimo data: 2024-04-02
Biskvitas su meringe
Biskvito tortas su bezė sluoksniu papuoš bet kokį stalą. Prieš daugelį metų biskvitinis tortas (arba meringė) buvo patiekiamas tik dvaro didikams ir karališkosios šeimos nariams. Tačiau kuo labiau produktai darėsi prieinamesni, tuo greičiau bemielės atsirado ant paprastų žmonių stalų. Šiandien pyrago su bezais ir biskvitu receptas prieinamas visiems. Raktas į skanią bezė yra teisingas baltymų ir trynių atskyrimas. Svarbiausia, kad trynys nesusidurtų su kiauto kraštu.
Žingsnis 1
Keturis kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos plakite 5 minutes. Suberkite cukrų ir dar kartą išplakite visą mišinį iki standžių putų.
Žingsnis 2
Perpilkite baltymų tešlą į formą ir pašaukite į iki 120 ℃ įkaitintą orkaitę 2,5 valandos.
Žingsnis 3
Atskirkite baltymus ir trynius, sudėkite iš 4 baltymų likusius trynius. Atskirame dubenyje 5 minutes plakite trynius su puse cukraus. Atskirai išplakite baltymus su druska ir likusia puse cukraus. Plakite iki putų. Į baltymus suberkite kakavą ir pusę miltų, o į trynius - likusius miltus. Išmaišykite atskirai. Įmaišykite trynius į baltymus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į formą supilkite pusę tešlos, įdėkite į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Pakartokite su antrąja tešlos puse. Kai visi pyragaičiai bus paruošti, leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Sumaišykite kondensuotą pieną ir grietinę plaktuvu.
Žingsnis 6
Surinkite pyragą. Kiekvieną tortą aptepkite kremu. Per vidurį tarp biskvitų su kremu sudėkite beformę. Torto viršų papuoškite žemės riešutais.
Žingsnis 7
Padėkite į šaldytuvą per naktį, kad pyragas įsigertų.
Kategorijos