Publikavimo data: 2024-06-09
Biskvitas su suflė
Šis biskvitas su suflė yra labai švelnus ir tirpsta burnoje. Iš pradžių suflė buvo nesaldus patiekalas, patiekiamas kilmingų pobūvių metu. Tačiau laikui bėgant jis pradėtas aktyviai naudoti gaminant desertus. Suflė pagrindas yra kiaušinių tryniai, o plakti baltymai suteikia masei purumo. Suflė paprastai arba kepama, arba dedama tirštiklio, pavyzdžiui, želatinos arba agar-agaro. Suflė paruošti gana paprasta. Galite eksperimentuoti su suflė. Pridėkite prieskonių (cinamono, imbiero, vanilės), citrinos ar apelsino žievelės, šokolado ar net baziliko. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos ir skonio pageidavimų. Bet kuriuo atveju svečiai tikrai įvertins jūsų pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Atskirkite baltymus ir trynius. Pradėkite plakti baltymus su žiupsneliu druskos, o kai pasirodys plakimo žymės, lėtai suberkite cukrų. Išplakite baltymus iki standžių viršūnių ir po vieną įmaišykite trynius. Tada išjunkite maišytuvą. Miltus ir kepimo miltelius gerai persijokite 2-3 kartus. Sudėkite juos į kiaušinius ir atsargiai mentele iš apačios į viršų išmaišykite, kad nesutrikdytumėte baltymų purumo. Supilkite tešlą į formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-40 min. Leiskite sausainiams atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite suflė. Atskirkite baltymus nuo trynių ir kol kas juos pasilikite. Į trynius suberkite miltus ir cukrų ir dubenį pastatykite į garų vonelę. Virkite, kol masė sutirštės, nuolat maišydami. Leiskite atvėsti. Į stiklinę supilkite želatiną, užpilkite vandeniu pagal nurodymus ant pakuotės ir palikite išbrinkti. Minkštą sviestą išsukite iki baltos purios masės. Po šaukštą įmaišykite atvėsusią varškės masę. Tada berkite baltymus, žiupsnelį druskos ir plakite, palaipsniui įmaišydami cukrų. Pačioje pabaigoje plona srovele įmaišykite želatiną. Sujunkite baltymų ir sviesto trynių masę. Veikite greitai, nes želatina jau pradėjo veikti.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Tam patogu naudoti formą arba konditerinį žiedą. Paruoštą biskvitą perpjaukite į dvi dalis. Abi dalis pamirkykite kremo kavoje. Ant dugno dėkite vieną iš mirkytų pyragų. Ant viršaus supilkite suflė. Uždenkite jį antrąja pyrago dalimi. Dėkite pyragą į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Nedideliame puodelyje arba puode sumaišykite kakavą ir pieną. Virkite iki vientisos masės. Atskirame puodelyje išbrinkinkite želatiną. Sudėkite ją į šiltą glajų ir gerai išmaišykite. Leiskite glajui atvėsti iki 36 laipsnių temperatūros. Užpilkite glajų ant sustingusio pyrago.
Kategorijos