Biskvitinis pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Biskvitinis pyragas

Prieš jus - žingsnis po žingsnio pateikiamas biskvito su švelniu sviesto kremu receptas, kurį lengva paruošti namuose. Šis sodrus, paprastas ir labai skanus biskvitas tinka kaip naminio biskvito pagrindas. Jį taip pat galima patiekti tiesiog papuoštą virintu sutirštintu pienu, ištirpintu šokoladu arba uogiene ant viršaus. Biskvito tešloje yra maždaug 50 % oro, todėl, kad biskvitas nesubyrėtų, neatidarykite orkaitės ir gerai įmuškite kiaušinius.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
400 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.08/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Biskvitinis pyragas Žingsnis 1
Išplakite trynius su cukrumi. Į gilų dubenį suberkite trynius, cukrų, druską ir vaniliną. Mišinį plakite mikseriu, kol jis taps vientisas ir purus.

Žingsnis 2

Biskvitinis pyragas Žingsnis 2
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus. Jų tūris turėtų padidėti 2,5-3 kartus. Juos dalimis, pakaitomis su persijotais miltais, atsargiai maišydami, sudėkite į trynių mišinį.

Žingsnis 3

Biskvitinis pyragas Žingsnis 3
Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite sausainius, kol jie taps auksiniai, apie 35 minutes. Mediniu dantų krapštuku patikrinkite, ar sausainiai iškepę. Dantų krapštuku pradurkite pyragą, ant dantų krapštuko neturėtų likti tešlos.

Žingsnis 4

Biskvitą palikite formoje maždaug 7-10 minučių. Tada atsargiai, peiliu įpjaudami šonus, išimkite jį iš formos. Atvėsinkite ant grotelių.

Žingsnis 5

Biskvitinis pyragas Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Užvirinkite pieną ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Sumaišykite jį su vanile. Sviestą išsukite mikseriu ir, nesustodami, suberkite cukraus pudrą. Supilkite atvėsusį pieną, palaipsniui didindami plakimo greitį.

Žingsnis 6

Biskvitinis pyragas Žingsnis 6
Pradėkite rinkti tortą. Perpjaukite tortą į dvi dalis išilgai, patogiausia tai daryti specialia virvele arba ilgu dantytu peiliu. Atvėsusį tortą aptepkite kremu, išlyginkite ir surinkite tortą. Likusiu kremu aptepkite torto šonus. Torto viršų pabarstykite kakavos milteliais ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos