Publikavimo data: 2024-05-19
Biskvitinis pyragas su želė
Švelnus biskvitas su želė. Skanus ir visada tinkamas tortas, ypač vaikų vakarėliuose. Dėl vaisių įdaro jis puikiai tinka gaminti pavasarį ir vasarą. Biskvito kepimo receptas gana paprastas. Lengvas, padengtas vaisių ir uogų papuošimu, biskvitas su želė yra visiškai neriebus ir mažai kaloringas desertas. Tačiau labai apetitiškas ir gražus.
Žingsnis 1
Paruoškite aviečių želė. Užpilkite želatiną vandeniu, palikite, kad išbrinktų, ir įdėkite į vandens vonelę. Palaukite, kol želatina visiškai ištirps. Nukelkite nuo ugnies, kol dar nepradėjo virti. Avietes sudėkite į maišytuvo indą ir suplakite iki tyrės. Supilkite želatiną į aviečių tyrę ir gerai išmaišykite. Perpilkite šį mišinį į paruoštą torto surinkimo formą, išklotą maistine plėvele. Dėkite formą su avietėmis į šaldytuvą, kol želė sustings.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainių tešlą. Į sausą dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite juos mikseriu, kol susidarys standžios, purios baltos putos. Po vieną šaukštą įberkite cukraus pudros. Kiekvieną kartą įmaišydami dar kartą išplakite mišinį mikseriu. Įmaišykite vanilino ir druskos. Suberkite iš anksto persijotus miltus ir kepimo miltelius. Miltus suberkite taip pat, kaip ir cukraus pudrą: lėtai ir dalimis, po vieną valgomąjį šaukštą. Tada į tešlą įmaišykite atvėsusį ištirpintą sviestą ir vėl atsargiai išmaišykite. Perkelkite tešlą į kepimo indą.
Žingsnis 3
Iškepkite sausainius. Dėkite sausainius į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 minutes. Iškepę atvėsinkite. Kai sausainiai atvės, atsargiai perpjaukite juos į dvi dalis, kad gautųsi du plonesni sausainiai.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Grietinėlę, cukraus pudrą ir vaniliną sumaišykite iki kreminės masės.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Išimkite atvėsusią želė iš formos su maistine plėvele. Ant formos dugno dėkite pirmąją biskvito dalį ir silikoniniu šepetėliu pamirkykite ją piene. Ant biskvito užtepkite nedidelį sluoksnį kremo ir ant viršaus sudėkite aviečių želė. Tada vėl užtepkite nedidelį sluoksnį kremo ir ant kremo uždėkite antrąją biskvito dalį.
Žingsnis 6
Papuoškite tortą. Ant biskvito viršaus dėkite apelsinų griežinėlių ir uogų. Puode pašildykite vandenį, kol užvirs, ir suberkite želatiną. Vandenį gerai išmaišykite, kol želatina ištirps. Gautu skysčiu aptepkite tortą ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings. Likusiu kremu aptepkite pagaminto pyrago šonus.
Kategorijos