Publikavimo data: 2024-06-09
Biudžeto dešros pyragas
Šį pyragą galite pasigaminti iš to, ką visada turite šaldytuve. Netikėti svečiai? Ne bėda, šis biudžetinis pyragas jus išgelbės. Iš visiškai paprastų ir nebrangių produktų gausite sotų ir labai skanų patiekalą. Pyrago įdaras iš keptos dešros ir pakepintų svogūnų kartu su lydytu sūriu visada skanus.
Žingsnis 1
Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, sodą, šaltą sviestą ir sutrinkite į trupinius. Įmaišykite grietinę, kiaušinį ir stambiai tarkuotą sūrį. Išminkykite tešlą, suformuokite iš jos rutulį ir dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Žingsnis 2
Susmulkintą dešrą ir svogūną apkepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis. Į kepimo indo, iškloto pergamentiniu popieriumi, dugną sudėkite ½ iškočiotos tešlos.
Žingsnis 3
Ant tešlos viršaus sudėkite paruoštą įdarą, pabarstykite tarkuotu sūriu. Likusią tešlą iškočiokite ir ja uždenkite įdarą, užspauskite pyrago kraštus. Tešlos viršų dažnai subadykite šakute ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Pyragą kepkite 35 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos