Publikavimo data: 2024-03-30
Blynai ant kulešo
Blyneliai ant kulešo pagal močiutės receptą būna purūs ir švelnūs. Miltiniai blynai yra puiki alternatyva tradiciniams blynams. Mielinei tešlai paruošti reikia daugiau laiko, tačiau rezultatas to vertas, nes manų kruopos ir sorų kruopos blynus padaro orinius ir nesunkius. Anksčiau tešla būdavo ruošiama vakare ir paliekama iki ryto, tačiau galima nelaukti ir tešlą dėti pakilti į orkaitę. Jei reikia gaminti liesą kulesą, pieną pakeiskite vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite kulešą. Sudėkite soras į puodą su vandeniu ir virkite kulesą (apytikslė virimo trukmė 30 minučių), kol soros suminkštės. Tada iš puodo išpilkite vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite manų kruopas. Manų kruopas užpilkite 1,25 puodelio šilto pieno ir išmaišykite. Tada įmuškite 1 kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Sumaišykite grūdų pagrindus. Supilkite išvirtą manų kruopų mišinį į soras ir išmaišykite. Mieles ištirpinkite 1/4 puodelio šilto pieno, išmaišykite ir supilkite į grūdus.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą. Į dubenį su grūdais palaipsniui suberkite persijotus miltus ir 10 minučių minkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu. Dėkite tešlą į iki 60 ˚C įkaitintą orkaitę ir palikite maždaug 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Baigti gaminti tešlą. Išimkite tešlą ir supilkite į ją 2 puodelius šilto pieno. Tada įmaišykite sodą su actu ir dar kartą išmaišykite. Leiskite tešlai pailsėti 15-20 minučių.
Žingsnis 6
Pradėkite kepti blynus. Keptuvę patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir į gerai įkaitintą keptuvę semtuvėliu pilkite nedidelį kiekį tešlos.
Žingsnis 7
Tolygiai paskirstykite tešlą ant paviršiaus ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksiniai, maždaug po minutę. Tuos pačius veiksmus kartokite su kiekvienu blynu, kol baigsis tešla. Turėtumėte turėti maždaug 15-17 blynų.
Kategorijos