Publikavimo data: 2025-08-20
Blynai ant vandens be mielių ir kiaušinių
Blynai - nacionalinis rusų tautos patiekalas, vienas iš labiausiai gerbiamų ir mėgstamų tiek rusų laikais, tiek dabar. Šie miltiniai gaminiai ant stalų atsirado dar IX mūsų eros amžiuje. Pagal vieną iš versijų, pirmasis blynas buvo pagamintas iš avižinių dribsnių, kurie buvo pamiršti krosnyje, šiek tiek apdegė, įgavo apetitą žadinančią plutelę ir tapo panašūs į plokštainį. Laikui bėgant atsirado daugybė blynų receptų - gavėnios dienomis tešlą galima minkyti ant vandens, nededant mielių ar kiaušinių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite vandenį su obuolių actu ir augaliniu aliejumi ir išmaišykite. Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus, plakant plaktuvu arba mikseriu. Suberkite kepimo sodą, cukrų ir druską. Energingai maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį aliejaus ir gerai įkaitinkite. Supilkite dalį tešlos ir kepkite, kol paruduos, maždaug 1 minutę. Apverskite į kitą pusę ir kepkite tiek pat laiko. Procesą kartokite, kol tešla baigsis.
Kategorijos