Publikavimo data: 2025-08-19
Blynai "Soulful"
Blynai yra daugelio mėgstamas patiekalas nuo ankstyvos vaikystės. Jūsų močiutės ir mamos juos kepdavo šiltus, skanius ir kvepiančius, o dabar galite išmokti, kaip pagal klasikinį, gana paprastą receptą iškepti gardžių blynų savo šeimai. Tolygaus kepimo paslaptis paprasta: blynų mišinį nedidelėmis porcijomis reikia pilti ant įkaitintos keptuvės ir sukamaisiais judesiais padėti mišiniui ant jos pasklisti. Taip blyneliai tampa ploni ir traškūs.
Žingsnis 1
Supilkite pieną (3,2 %, 200 ml) į stiklinę ir pašildykite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje (15-20 sekundžių). Supilkite į puodą, įpilkite stiklinę karšto vandens (150 ml).
Žingsnis 2
Į keptuvę įmuškite vieną kiaušinį ir plaktuvu sumaišykite visus ingredientus. Į keptuvę įberkite žiupsnelį druskos ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite 4-5 šaukštus cukraus, išmaišykite keptuvės turinį plaktuvu.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite miltus.
Žingsnis 5
Blynų mišinį maišykite šluotele, kad miltai nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 6
Blynų keptuvę patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant kaitlentės. Į blynų mišinį įpilkite 1 arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus, kad vėliau nereikėtų keptuvės tepti aliejumi.
Žingsnis 7
Į keptuvės vidurį supilkite pusę nedidelio kibiro blynų mišinio. Mišinį sukamaisiais judesiais paskirstykite po visą keptuvę.
Žingsnis 8
Apverskite blyną į kitą pusę, kai tik ant jo pradės kilti tokie burbuliukai.
Žingsnis 9
Skanūs pusryčių blynai paruošti! Juos galima patiekti su vaisiais, uogiene, šokolado pasta, grietine.
Kategorijos