Publikavimo data: 2024-04-03
Blynai vaikams
Blyneliai yra puikus pasirinkimas vaikams kaip sotūs pusryčiai ar popietinis užkandis. Yra daugybė šio patiekalo gaminimo receptų, tačiau kai laiko gaminimui lieka nedaug, galite pasigaminti apetitą žadinančių ir raugintų blynų su pienu. Jei vaikų organizmas jautrus glitimui, vietoj kvietinių miltų geriau naudoti ryžių miltus. Patiekalą galima patiekti su uogiene, džemu, grietine, sutirštintu pienu arba tuo, ką mėgsta jūsų vaikas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą blynams. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų. Šiek tiek išmaišykite, tada supilkite persijotus miltus, suberkite druską ir sodą. Plona srovele supilkite pieną ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Į keptuvę supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite. Šaukštu įpilkite dalį tešlos ir plonu sluoksniu paskirstykite ją po visą keptuvės paviršių. Po 2 minučių blyną apverskite ir kepkite, kol paruduos. Procedūrą kartokite, kol baigsis tešla.
Kategorijos