Blyneliai ant pieno ir kefyro pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Blyneliai ant pieno ir kefyro

Blini laikomi tradiciniu rusišku patiekalu. Tačiau tik nedaugelis Rusijos gyventojų žino apie jo garbei Europoje švenčiamą šventę. Nuo 1445 m. Didžiojoje Britanijoje rengiamos blynų lenktynės. Pasak legendos, viena namų šeimininkė kepdama blynus pamiršo apie pamaldas šventykloje, į kurias visada eidavo. Išgirdusi skambant varpus, ji skubėjo tiesiai į bažnyčią, nepaleisdama iš rankų blynų keptuvės. Dabar Londone ir kituose Didžiosios Britanijos miestuose per Užgavėnes rengiamos blynų lenktynės.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blyneliai ant pieno ir kefyro Žingsnis 1
Kiaušinius suplakite su druska. Supilkite miltus ir šiek tiek išmaišykite. Toliau maišydami plona srovele į tešlą supilkite kefyrą, o tada pieną. Į mišinį suberkite cukrų ir sodą. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir dar kartą kruopščiai išmaišykite plakikliu.

Žingsnis 2

Blyneliai ant pieno ir kefyro Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ant didžiausios kaitros. Keptuvės nereikia patepti aliejumi, nes jo jau yra blynų tešloje. Ant keptuvės plonu sluoksniu supilkite maždaug pusę samčio tešlos. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol paruduos iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos