Publikavimo data: 2024-05-25
Blyneliai ant pieno ir kefyro
Blini laikomi tradiciniu rusišku patiekalu. Tačiau tik nedaugelis Rusijos gyventojų žino apie jo garbei Europoje švenčiamą šventę. Nuo 1445 m. Didžiojoje Britanijoje rengiamos blynų lenktynės. Pasak legendos, viena namų šeimininkė kepdama blynus pamiršo apie pamaldas šventykloje, į kurias visada eidavo. Išgirdusi skambant varpus, ji skubėjo tiesiai į bažnyčią, nepaleisdama iš rankų blynų keptuvės. Dabar Londone ir kituose Didžiosios Britanijos miestuose per Užgavėnes rengiamos blynų lenktynės.
Žingsnis 1
Kiaušinius suplakite su druska. Supilkite miltus ir šiek tiek išmaišykite. Toliau maišydami plona srovele į tešlą supilkite kefyrą, o tada pieną. Į mišinį suberkite cukrų ir sodą. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir dar kartą kruopščiai išmaišykite plakikliu.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ant didžiausios kaitros. Keptuvės nereikia patepti aliejumi, nes jo jau yra blynų tešloje. Ant keptuvės plonu sluoksniu supilkite maždaug pusę samčio tešlos. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol paruduos iš abiejų pusių.
Kategorijos