Publikavimo data: 2024-04-08
Blyneliai, įdaryti vištiena ir grybais
Vištiena ir grybais įdaryti blyneliai savo skoniu primena prancūzišką užkandį julienne. Pagal šį receptą paruošti blyneliai būna labai kvapnūs, su tampriu lydytu sūriu. Blynus pagaminkite šiek tiek saldžius. Tai juos palankiai išskirs iš sūraus grybų ir vištienos filė įdaro. Krūtinėlę įdarui rinkitės šviežią. Mėsa turi būti šviesiai rausvos spalvos, malonaus kvapo.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Svogūną susmulkinkite peiliu. Filė ir grybus supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Į svogūnus sudėkite grybus ir toliau troškinkite 5-7 minutes. Kai išsiskirs sultys, sudėkite vištieną. Troškinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Kai liks šiek tiek skysčio, įpilkite grietinės, įberkite šaukštelį druskos ir pipirų. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite blynų tešlą. Pusę miltų persijokite į gilų dubenį. Supilkite sodą, likusią druską ir cukrų. Supilkite kiaušinius ir pieną ir išmaišykite. Nuolat maišydami dalimis suberkite likusius miltus. Tešla turi būti dvigubos grietinėlės konsistencijos. Leiskite tešlai 10-12 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Iškepkite blynus. Blynų keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą. Leiskite tešlai pasklisti ant keptuvės. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Kartokite, kol sunaudosite visą tešlą.
Žingsnis 4
Blynus pripildykite įdaro. Ant vieno krašto dėkite 2 šaukštelius įdaro, užlenkite blyną viršuje ir apačioje, kad suvyniojus blyną įdaras neišbyrėtų. Susukite blyną į tvirtą ritinį. Įdarą dėkite į visus blynus.
Kategorijos