Publikavimo data: 2024-03-28
Krepinis komplektas
Visi prancūziškų desertų mėgėjai žino crepe suzette - blynelius apelsinų padaže. Šis patiekalas patiks ne tik rafinuotų patiekalų žinovams, bet ir tiems, kurie mėgsta paprastus rusiškus blynus.
Žingsnis 1
Atskirkite trynius nuo baltymų ir sudėkite juos į aukštą dubenį. Į trynius supilkite pieną, druską ir cukraus pudrą. Viską plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Suberkite miltus ir plakite, kol masė taps vientisa ir neliks gumuliukų.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Kol tešla atvėsinama šaldytuve, nuplaukite apelsinus, pašalinkite žievelę ir išspauskite sultis.
Žingsnis 5
Išimkite blynų tešlą iš šaldytuvo ir išmaišykite. Pastatykite blynų keptuvę ant vidutinės ugnies ir patepkite augaliniu aliejumi. Kepkite blynus, kol taps auksiniai.
Žingsnis 6
Norėdami paruošti padažą, įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 7
Į ištirpintą sviestą suberkite krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Į padažą supilkite apelsinų sultis ir suberkite cukrų. Nuolat maišydami užvirinkite.
Žingsnis 9
Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės. Padažą nuolat maišydami virkite, kol taps sirupo konsistencijos, apie 5 minutes.
Žingsnis 10
Blynelius dalimis pašildykite apelsinų padaže.
Žingsnis 11
Crepes Suzette jau paruošta. Gero apetito!
Kategorijos