Publikavimo data: 2025-08-20
Blyneliai su bulvėmis ir grybais
Yra įvairių blynų įdarų, bet man skaniausias yra bulvių ir keptų grybų įdaras.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir virkite jas pasūdytame vandenyje, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 2
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska ir gerai išplakite šakute iki vientisos masės. Miltų mišinį supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite ir įpilkite šiek tiek pieno (nuo 500 ml blynams), kad būtų grietinės konsistencijos. Maišykite mišinį, kol jis taps vientisas ir be gumuliukų. Nuolat maišydami palaipsniui supilkite visą pieną. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir vėl gerai išmaišykite mišinį.
Žingsnis 3
Blynus kepkite ant blynų keptuvės jos neriebaluodami. Apvertę apkeptą pusę patepkite sviestu.
Žingsnis 4
Įdarui sutrinkite virtas bulves. Susmulkinkite vieną svogūną ir pakepinkite jį truputį augaliniame aliejuje (apie šaukštą) apie 5 minutes. Tuo metu supjaustykite grybus, sudėkite juos į jau auksinę spalvą įgavusį svogūną ir kepkite dar 5 min. Į košę sudėkite pakepintus svogūnus ir grybus.
Žingsnis 5
Ant blyno dėkite įdaro, suvyniokite įdarą į blyną ir suformuokite voką.
Kategorijos