Publikavimo data: 2024-09-16
Blyneliai su kiaušiniu ir malta mėsa
Blynus galima kepti su vandeniu arba pienu. Labai maistingas yra maltos mėsos ir kiaušinių įdaras. Kiaušiniai yra vienas maistingiausių maisto produktų. Tai lengvai virškinamas daug baltymų turintis produktas, beveik neturintis angliavandenių. Įdarui paįvairinti galima įdėti žaliųjų svogūnų ir majonezo. Šie ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Žaliasis svogūnas dėl savo turtingos sudėties teigiamai veikia visą organizmą. Jis naikina mikrobus, gerina kraujotaką, aktyvina medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir ant vidutinės ugnies 3-4 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite dar 15 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite paruoštą faršą su kiaušiniais.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Į gilų dubenį įmuškite žalius kiaušinius, įpilkite šalto vandens ir druskos. Suplakite plaktuvu. Persijokite miltus ir lėtai įmaišykite. Supilkite aliejų ir palikite tešlą 20 minučių pastovėti. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus. Supilkite dalį tešlos, po 1-2 minučių apverskite blyną ir apkepkite jį iš antros pusės.
Žingsnis 3
Įdarykite blynus. Pirmąjį blyną dėkite ant darbinio paviršiaus. Ant jo užtepkite 1,5 valgomojo šaukšto įdaro ir susukite į ritinėlį. Pakartokite su visais blynais.
Kategorijos