Publikavimo data: 2025-08-19
Blyneliai su mandarinų sultimis
Nebūtina laukti Užgavėnių, kad pasigamintumėte apvalius, švelnius liesti saulės simbolius. Bet kurią šaltą dieną sušildykite save ir savo šeimą stebėdami, kaip plonas tešlos sluoksnis pasklinda keptuvės paviršiumi ir burbuliuoja šnypšdamas. Kad būtų kitaip, siūlome recepte naudoti mandarinų sultis, kurios tradiciniam mėgstamam patiekalui suteiks šiek tiek pikantiškumo. Patiekite kaip desertą su kondensuotu pienu arba saldžiu sirupu - vaikai bus patenkinti.
Žingsnis 1
Išspauskite mandarinų sultis į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Į paruoštas sultis įmuškite tris kiaušinius ir įberkite reikiamą kiekį cukraus. Viską gerai išmaišykite ir šakute išplakite iki putų.
Žingsnis 3
Supilkite šiltą kefyrą į dubenį ir persijokite miltus, palaipsniui maišydami, kad neliktų gumuliukų. Kol tešla ilsisi, gerai įkaitinkite keptuvę, kad blyneliai būtų purūs.
Žingsnis 4
Atsargiai supilkite tešlą ant keptuvės ir palaukite, kol būsimas blynas paruduos, tada apverskite ir dar 5-10 sekundžių palaikykite kitoje pusėje.
Žingsnis 5
Iškeptus blynus sudėkite į lėkštę ir papuoškite apetitą žadinančiu sviesto gabalėliu.
Žingsnis 6
Norėdami gražiai patiekti, kiekvieną blyną susukite į ritinėlį. Pridėkite norimų priedų.
Kategorijos