Publikavimo data: 2024-02-04
Blyneliai su skylutėmis receptas
Posakio "pirmas blynas - gumulas" kilmė siejama su tuo, kad pirmoji blynų tešlos porcija buvo supilta į dar nepakankamai įkaitusią keptuvę. Šiandien žinome visas bet kurių kepimo taisykles, įskaitant plonus blynus ant pieno su skylutėmis, kurie gali tapti bet kurio namų virėjo vizitine kortele. Mūsų žingsnis po žingsnio pateiktame recepte yra viskas, kad iškeptumėte skanius ir rudi blynus.
Žingsnis 1
Prieš tai iš šaldytuvo išimkite kiaušinius, pieną ir sviestą. Persijokite miltus. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite mikseriu, supilkite 200 g pieno, druską, cukrų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Palaipsniui į mišinį supilkite likusį pieną ir išmaišykite iki vientisos masės, kad nesusidarytų gumuliukų. Tešlos konsistencija turi priminti skystą grietinę arba labai dvigubą grietinėlę. Įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Blynus kepkite ant įkaitintos keptuvės, lengvai pateptos augaliniu aliejumi.Naudokite specialią blynų keptuvę arba teflonu padengtą keptuvę.
Žingsnis 5
Paruoštus blynus aptepkite sviestu ir sudėkite į krūvą.
Kategorijos