Publikavimo data: 2024-05-25
Blyneliai su varške
Šiuolaikinio miesto gyvenimo ritmas pavertė popietės arbatos vakarėlius praeitimi, ir tik suaugusieji prisimena apsilankymus pas močiutę po pamokų. Tačiau pažanga atnešė ir gerų dalykų, pavyzdžiui, dabar yra patogių pietų dėžučių ir mažų termo puodelių. Tai reiškia, kad mėgautis naminiais blynais ir arbata galima bet kur.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, grietinę ir vanilinį cukrų, suplakite masę mikseriu arba panardinamuoju maišytuvu. Sudėkite sultenes ir išmaišykite masę rankomis. Uždenkite įdarą dangčiu arba uždenkite maistine plėvele ir palikite vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Išminkykite blynams skirtą tešlą. Į platų dubenį supilkite miltus, suberkite sodą, druską ir cukrų. Viską išmaišykite. Sumaišykite vandenį ir pieną, pašildykite mikrobangų krosnelėje iki 38-40 laipsnių ir nuolat maišydami pamažu supilkite į sausus ingredientus. Į indą įmuškite kiaušinį, supilkite saulėgrąžų aliejų ir plaktuvu arba mikseriu suplakite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite blynus. Įkaitinkite plokščią keptuvę ant didelės ugnies. Į saulėgrąžų aliejų įmerkite kepimo šepetėlį ir patepkite keptuvę. Šaukštu semkite tešlą ir pilkite ją ant įkaitusios keptuvės, paskleisdami plonu sluoksniu po visą paviršių. Neiškepkite visiškai vienos blyno pusės. Taip iškepkite visą tešlą.
Žingsnis 4
Paruoškite blynus su įdaru. Ant gerai iškeptos blyno pusės dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Susukite blyną į voką. Įdarą dėkite į visus blynus. Vėl įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi ir kepkite blynus iš 2 pusių ant vidutinės ugnies. Iškeptus blynus dėkite į lėkštę ir atvėsinkite.
Kategorijos