Publikavimo data: 2024-06-09
Blynų maišeliai su ryžių ir mėsos įdaru
Blynai - tradicinis rusų patiekalas, kepamas darbo dienomis ir švenčių dienomis, patiekiamas per įvairias šventes kaip pirmas ir antras patiekalas, su sviestu ir grietine, su saldžiais ir pikantiškais įdarais. Ypač daug įvairių blynų ruošiama prieš Didįjį pasninką, sviesto savaitę. Didžiulį vaidmenį atlieka ne tik blynų skonis, bet ir jų pateikimas bei serviravimas. Pabandykite įdarą įvynioti netradiciškai - į maišelius.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Atskirame dubenyje plaktuvu sumaišykite kiaušinius, augalinį aliejų ir šiltą pieną. Palaipsniui į paruoštus miltus įmaišykite pieno ir kiaušinių mišinį, nuolat energingai maišydami, kad neliktų gumuliukų. Palikite blynų tešlą pastovėti apie 20 minučių. Per tą laiką miltai spės "atsidaryti", o blynai bus ploni, glotnūs ir tąsūs. Kepkite plonus blynus ant nepridegančios arba specialios blynų keptuvės. Iškepkite juos labai plonus.
Žingsnis 2
Atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite įdarui skirtus svogūnus ir morkas. Pirmiausia į įkaitintą aliejų įmeskite svogūną ir palaukite, kol jis taps skaidrus. Tada į keptuvę suberkite morkas ir kepkite dar 2-3 min. Morkos turi tapti tik minkštos, bet ne paruduoti.
Žingsnis 3
Supjaustykite virtą vištieną, virtus kiaušinius. Sūrį sutarkuokite tarka. Atskirame dubenyje sumaišykite smulkintą mėsą, kiaušinius, virtus ryžius, tarkuotą sūrį ir svogūnų bei morkų mišinį. Užpilkite majonezu ir gerai, bet atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Įdarą suvyniokite į blynus hinkali būdu. Įdarą dėkite į blyno vidurį ir pradėkite užlenkti blyno kraštus. Maišelio kraštus sutvirtinkite dantų krapštuku, kad įdaras neišbyrėtų.
Kategorijos