Publikavimo data: 2024-06-16
Blynų sraigių pyragas su mėsos įdaru
Blynų sraigių pyragas su mėsos įdaru yra sotus ir labai skanus patiekalas. Dėl grietinės įdaro pyragas yra labai minkštas. Galite naudoti bet kokius blynus, svarbiausia, kad jie būtų elastingi ir pakankamai ploni. Įdaro sudėtį galima keisti, pridėti daržovių, žolelių, maltos mėsos, kumpio arba pasigaminti sūrio įdarą. Tokį pyragą galima ruošti kaip įprastų blynų su mėsos įdaru alternatyvą. Pyragą, papuoštą šviežiomis žolelėmis, patiekite vakarienei arba kaip sotų užkandį.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago įdarą: smulkiai supjaustykite svogūnus, filė ir grybus. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūnus, kol taps auksiniai. Tada sudėkite filė gabalėlius ir kepkite, kol iškeps. Į keptuvę įberkite druskos, pipirų ir supjaustytų grybų. Kepkite grybus, kol išgaruos skystis. Tada į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir troškinkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Padėkite blyną ant lygaus paviršiaus. Atsitraukite šiek tiek nuo blyno krašto ir dėkite mėsos įdarą, apibarstykite įdarą sūriu. Tada susukite blyną. Taip pat susukite visus blynus.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite aliejumi. Išdėliokite visus blynus sraigės forma, pradėdami nuo vidurio.
Žingsnis 4
Paruoškite pyrago įdarą. Kiaušinius sumaišykite su likusia grietine. Mišinį supilkite ant blynų, pabarstykite tarkuotu sūriu. Pyragą kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Kategorijos