Publikavimo data: 2024-03-25
Bolonijos makaronai
Klasikinis Bolonijos padažas gaminamas iš jautienos, šoninės, salierų, svogūnų ir morkų. Į jį dedama vyno miltelių, pieno, pomidorų ir mėsos sultinio. Tačiau yra ir supaprastintų Bolonijos padažo gaminimo variantų. Skanų itališką patiekalą galite pasigaminti paprastu būdu iš turimų ingredientų.
Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos makaronus. Įdėkite keptuvę ant didelės ugnies ir supilkite į ją augalinį aliejų. Sudėkite svogūną ir pusę česnako. Kepkite maišydami 3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sudėkite ją į keptuvę kartu su česnaku ir svogūnu. Maišydami kepkite apie 5 minutes. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Supilkite smulkintus pomidorus. Viską išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir uždenkite keptuvę dangčiu. Palaukite 10 minučių.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Išjunkite ugnį, nuimkite nuo keptuvės dangtį ir sudėkite likusį česnaką, susmulkintus bazilikus ir petražoles. Išmaišykite, kad susimaišytų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite makaronus. Supilkite vandenį į puodą ir palaukite 5 minutes, kol vanduo užvirs. Įberkite druskos ir suberkite spagečius į vandenį. Virkite juos 8-10 minučių. Išmeskite į sietelį. Nuplauti nereikia.
Kategorijos