Bolonijos makaronai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Bolonijos makaronai

Klasikinis Bolonijos padažas gaminamas iš jautienos, šoninės, salierų, svogūnų ir morkų. Į jį dedama vyno miltelių, pieno, pomidorų ir mėsos sultinio. Tačiau yra ir supaprastintų Bolonijos padažo gaminimo variantų. Skanų itališką patiekalą galite pasigaminti paprastu būdu iš turimų ingredientų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
55 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bolonijos makaronai Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos makaronus. Įdėkite keptuvę ant didelės ugnies ir supilkite į ją augalinį aliejų. Sudėkite svogūną ir pusę česnako. Kepkite maišydami 3 minutes.

Žingsnis 2

Bolonijos makaronai Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sudėkite ją į keptuvę kartu su česnaku ir svogūnu. Maišydami kepkite apie 5 minutes. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Supilkite smulkintus pomidorus. Viską išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir uždenkite keptuvę dangčiu. Palaukite 10 minučių.

Žingsnis 3

Bolonijos makaronai Žingsnis 3
Baigti gaminti. Išjunkite ugnį, nuimkite nuo keptuvės dangtį ir sudėkite likusį česnaką, susmulkintus bazilikus ir petražoles. Išmaišykite, kad susimaišytų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

Žingsnis 4

Bolonijos makaronai Žingsnis 4
Paruoškite makaronus. Supilkite vandenį į puodą ir palaukite 5 minutes, kol vanduo užvirs. Įberkite druskos ir suberkite spagečius į vandenį. Virkite juos 8-10 minučių. Išmeskite į sietelį. Nuplauti nereikia.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos