Publikavimo data: 2024-01-02
Makaronai su smulkintais vištienos kotletais receptas
Kotletus labai mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Patiekalas būna labai sultingas ir aromatingas. Jei norite, kad plutelė būtų gardesnė ir traškesnė, į kotletų tešlą galite įdėti tarkuoto kietojo sūrio. Smulkintus vištienos kotletus galite patiekti beveik su bet kokiu garnyru - su daržovėmis, grūdais, makaronais. Norėdami patiekti kapotus vištienos kotletus su makaronais, į patiekalą įdėkite šviežių daržovių.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus, nuplaukite kiaušinį, paruoškite darbo paviršių. Į didelį puodą supilkite vandenį makaronams virti, pasūdykite ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
Žingsnis 3
Tuo tarpu vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai sukapokite česnaką.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite filė ir česnaką.
Žingsnis 5
Į dubenį įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 6
Į vištieną įberkite pipirų mišinio ir druskos.
Žingsnis 7
Į vištieną suberkite persijotus kvietinius miltus.
Žingsnis 8
Sumaišykite maltą mėsą, skirtą smulkintiems vištienos kotletams, iki vientisos masėsJei mėsa per skysta, įberkite dar 1 valgomąjį šaukštą miltų.
Žingsnis 9
Suformuokite kotletus ir dėkite ant pjaustymo lentos, pateptos augaliniu aliejumi.
Žingsnis 10
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Atsargiai perkelkite kotletus į keptuvę.
Žingsnis 11
Kepkite kotletus iš kiekvienos pusės po 4-5 minutes, kol iškeps.Kepimo laikas priklauso nuo kotletų dydžio.
Žingsnis 12
Išvirusius makaronus sudėkite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite kotletus ir vyšninius pomidorus.
Kategorijos