Publikavimo data: 2024-01-03
Makaronai su grybais ir kumpiu receptas
Makaronai su grybais ir kumpiu - puikus itališkas patiekalas, puikiai tinkantis šeimos ar romantiškai vakarienei. Makaronams paruošti nereikės daug laiko. Pakanka keptuvėje pakepinti kumpį, grybus ir svogūnus, supilti visą grietinėlę bei grietinę ir sudėti makaronus. Šiame recepte naudojame "penne" makaronus arba, paprastai tariant, "plunksnas". Tačiau galite naudoti bet kokius kitus makaronus, pavyzdžiui, spagečius arba farfalle. Patiekalas skanus ir sotus.
Žingsnis 1
Grybus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus. Į puodą supilkite vandenį ir druską. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite vandenį.
Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite 2 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite kumpį plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.Kad būtų patogu dirbti su svogūnu ir jis neplyštų, suvilgykite peilį šaltu vandeniu arba 5 minutes palaikykite svogūną šaldiklyje.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Sudėkite penne į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, kaip nurodyta ant pakuotės.Geriausia makaronus virti iki al dente: kad makaronai būtų kieti, bet ne žali, o minkšti, bet saikingai minkšti. Pasilikite makaronų vandenį padažui skiesti.
Žingsnis 7
Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną 5 minutes, kol įgaus auksinį atspalvį, sudėkite kumpį ir kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 9
Į keptuvę įpilkite grietinėlės, grietinės, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite ir troškinkite 2 minutes.
Žingsnis 10
Pabaigoje supilkite sūrį. Maišykite, kol sūris išsilydys. Jei padažas tirštas, supilkite makaronų vandenį.
Žingsnis 11
Išmeskite penne į sietelį, neplaukite ir sudėkite į keptuvę su grybais ir kumpiu. Išmaišykite. Išdėliokite į lėkštes ir apibarstykite smulkiai pjaustytais bazilikais. Makaronai paruošti!
Žingsnis 12
Bus dar įspūdingiau, jei makaronus patieksite su vyšnių puselėmis ir papildoma porcija sūrio.
Kategorijos