Publikavimo data: 2025-08-20
Bolonijos makaronai su salierais
Bolonijos makaronai - garsiausias italų virtuvės patiekalas, XIX a. pabaigoje atkeliavęs iš mažo Bolonijos miestelio. Klasikinį Bolonijos makaronų receptą, žinoma, sudaro makaronai ir nuostabus mėsos padažas, kurį sudaro malta jautiena, pomidorai, raudonasis vynas, kepsnys ir kvapnūs prieskoniai. Bolonijos makaronai su salierais yra tradicinis patiekalas, į kurį dedama šiek tiek prieskoninių salierų, kad išryškėtų prieskonių skonis ir praturtėtų visas patiekalas.
Žingsnis 1
Nuluptus svogūnus ir morkas supjaustykite smulkiais kubeliais. Salierą supjaustykite griežinėliais, o česnaką susmulkinkite kuo smulkiau peiliu. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūnus bei česnakus, kol suminkštės. Į keptuvę suberkite morkas ir salierus ir kartu pakepinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite maltą mėsą. Kepkite 10 minučių, kol išgaruos visas skystis. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, į keptuvės vidurį sudėkite pomidorų pastą ir kepkite 2-3 min.
Žingsnis 3
Supilkite vyną į keptuvę ir troškinkite padažą apie 5 minutes, kol išgaruos visas alkoholis. Tada sudėkite pomidorus su jų sultimis ir užvirinkite padažą. Viską troškinkite apie valandą po dangčiu, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 4
Išvirkite makaronus. Užvirinkite vandenį, pagal skonį pasūdykite, supilkite makaronus ir virkite 8-9 minutes, kol jie taps al dente, tada nusausinkite juos sietelyje. Parmezano sūrį sutarkuokite per smulkią tarką.
Kategorijos