Publikavimo data: 2025-08-17
Bolonijos makaronų variacija su kalendra
Bolonijos makaronai su kalendra yra nacionalinis italų virtuvės patiekalas. Šie makaronai pirmą kartą buvo pagaminti Bolonijos mieste. Itališkai pasta bolognese reiškia makaronus su Bolonijos padažu. Klasikinio recepto Bolonijos padažas gaminamas iš jautienos, svogūnų, morkų, salierų, pomidorų pastos ir raudonojo vyno. Tačiau yra daugybė kitų šio patiekalo gaminimo variantų, kai į boloniškąjį padažą dedama kumpio, pomidorų, saldžiųjų paprikų.
Žingsnis 1
Supjaustykite kumpį mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir išspauskite česnaką per presą. Kumpį ir svogūną kepkite karštoje keptuvėje 5 minutes, tada įberkite šiek tiek džiovintų bazilikų ir kalendrų.
Žingsnis 2
Tada į keptuvę sudėkite maltą mėsą, pagal skonį įberkite druskos ir viską kepkite 15-20 minučių. Po to sudėkite pomidorus su jų sultimis ir džiovintus pomidorus. Pabaigoje porai minučių įdėkite porą šakelių rozmarino, kad įgautų aromato.
Žingsnis 3
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu, pasūdykite jį ir užvirinkite. Tada į verdantį vandenį sudėkite spagečius ir virkite 10 minučių. Tuomet nusausinkite spagečius ir grąžinkite juos į puodą.
Kategorijos