Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių agar-agaro uogienė
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sudėkite braškes sluoksniais į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite per naktį, per tą laiką uogos turėtų leisti sultis.
Žingsnis 2
Paruoškite agar-agarą. Ištirpinkite agaro agaro miltelius vandenyje ir palikite išbrinkti 5 minutes. Uždekite ant ugnies ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Puodą su braškėmis statykite ant ugnies, užvirinkite ir maišydami virkite 3 minutes. Supilkite karštą agarą ir virkite dar 3 minutes. Nepamirškite nuolat maišyti. Nugriebkite putas.
Žingsnis 4
Džemą sudėkite į saugyklą. Karštą masę supilkite į švarius stiklainius ir užsukite dangtelius. Kai stiklainiai atvės, laikykite juos vėsioje vietoje.
Kategorijos