Publikavimo data: 2024-04-17
Braškių uogienė
Paruošę braškių uogienę pagal šį receptą, gausite idealų produktą, kuriuo galima pasaldinti daugelį patiekalų (varškę, blynelius, apkepus, avižinius dribsnius ir kt.), įdarą įvairiems kepiniams ir skanų nuotaikos gerinimo būdą. Termiškai apdorotos braškės nepraranda savo savybių, todėl iš jų pagaminta uogienė yra ne tik skani, bet ir sveika kaip šviežios braškės.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Supilkite uogas į gilų dubenį. Sutrinkite jas iki vientisos masės. Sutrintas braškes sudėkite į puodą (ne metalinį).
Žingsnis 2
Išvirkite pirmąjį preparatą. Supilkite visą cukrų į braškių tyrę. Užvirinkite, nuolat maišydami braškių ir cukraus mišinį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite audeklu ir palikite vėsioje vietoje 8 valandoms.
Žingsnis 3
Baigti kepimo procesą. Po 8 valandų beveik paruoštą uogienę vėl uždėkite ant ugnies. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 5 minutes. Nepamirškite nuolat maišyti. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad uogienė atvėstų.
Žingsnis 4
Išsaugokite uogienę. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Leiskite stiklainiams visiškai atvėsti ir padėkite juos vėsioje vietoje.
Kategorijos