Braškių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Braškių uogienė

Paruošę braškių uogienę pagal šį receptą, gausite idealų produktą, kuriuo galima pasaldinti daugelį patiekalų (varškę, blynelius, apkepus, avižinius dribsnius ir kt.), įdarą įvairiems kepiniams ir skanų nuotaikos gerinimo būdą. Termiškai apdorotos braškės nepraranda savo savybių, todėl iš jų pagaminta uogienė yra ne tik skani, bet ir sveika kaip šviežios braškės.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
201 kcal.
Angliavandeniai
53 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, braškės
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Supilkite uogas į gilų dubenį. Sutrinkite jas iki vientisos masės. Sutrintas braškes sudėkite į puodą (ne metalinį).

Žingsnis 2

Braškių uogienė Žingsnis 2
Išvirkite pirmąjį preparatą. Supilkite visą cukrų į braškių tyrę. Užvirinkite, nuolat maišydami braškių ir cukraus mišinį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite audeklu ir palikite vėsioje vietoje 8 valandoms.

Žingsnis 3

Braškių uogienė Žingsnis 3
Baigti kepimo procesą. Po 8 valandų beveik paruoštą uogienę vėl uždėkite ant ugnies. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 5 minutes. Nepamirškite nuolat maišyti. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad uogienė atvėstų.

Žingsnis 4

Braškių uogienė Žingsnis 4
Išsaugokite uogienę. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Leiskite stiklainiams visiškai atvėsti ir padėkite juos vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos