Publikavimo data: 2024-06-08
Braškių vynas
Braškių vynui, kaip ir uogienei, reikia nemažai cukraus, todėl gėrimas būna stiprus ir tirštas, panašus į likerį. Jei norite, vyną galite padaryti silpnesnį, į misą įpildami daugiau vandens. Šilta rausva spalva, stiprus ryškus braškių aromatas su gėlių atspalviais, šiek tiek pernokusių uogų skonis ir šiek tiek rūgštus saldumas - šis vynas turi viską, ką gali įvertinti išrankiausi degustatoriai.
Žingsnis 1
Paruoškite braškių košę. Uogas sudėkite į trintuvui skirtą indą ir gerai sutrinkite rankomis. Vandenį pašildykite iki 40 laipsnių, jame maišydami visiškai ištirpinkite visą cukrų. Supilkite cukraus sirupą ant braškių, sudėkite sultenes ir viską išmaišykite. Padėkite indą į šiltą, tamsią vietą 7 dienoms. Bent kartą per dieną misą pamaišykite.
Žingsnis 2
Leiskite sultims fermentuotis. Per marlę perkoškite misą į fermentacijos stiklainius, uždarykite juos hidroizoliacinėmis žarnomis arba dangteliais su sandariai įkišta žarna, kurios galas įkištas į indą su vandeniu. Palikite tamsioje vietoje ne aukštesnėje kaip 22 laipsnių Celsijaus temperatūroje 5-6 savaites.
Žingsnis 3
Supilkite vyną į butelius. Braškių vyną plonu vamzdeliu supilkite į laikymo butelius, stengdamiesi nesumaišyti fermentacijos indo dugne esančių nuosėdų. Butelius užkimškite kamščiais ir bent 2 mėnesius laikykite šaltoje vietoje.
Kategorijos