Publikavimo data: 2024-04-17
Braškių zefyras
Braškių zefyras yra neįtikėtinai skanus ir aromatingas saldumynas. Jo negalima lyginti su parduotuvėje pirktais zefyrais vien todėl, kad naminiuose braškių zefyruose yra tikrų uogų, o ne dažiklių ir esencijų. Braškių zefyro receptas pagrįstas agar agaro naudojimu. Norint pasigaminti zefyrų namuose, reikia imti dumblių ekstrakto agaro agaro, kurio vertė ne mažesnė kaip 1000. Šis rodiklis rodo gerą produkto kietėjimo tankį.
Žingsnis 1
Pamirkykite agarą vandenyje. Palikite išbrinkti 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite braškių tyrę. Pertrinkite uogas per sietelį arba susmulkinkite jas blenderiu. Įpilkite tyrę į puodą, kaitinkite, bet neužvirkite. Suberkite 200 g cukraus, išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Nuimkite nuo ugnies. Leiskite tyrei atvėsti. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą išplakite su braškių tyre iki putų.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Į viryklę įdėkite agarą, ištirpinkite vandenyje, užvirinkite, įberkite 450 g cukraus. Išmaišykite, virkite sirupą 5 minutes ant silpnos ugnies. Kai sirupas šiek tiek sutirštės, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Paruoškite zefyrų mišinį. Į braškių putas dalimis supilkite sirupą ir plakite mikseriu dideliu greičiu.
Žingsnis 5
Suformuokite zefyrus. Stabilią masę sudėkite į konditerinį maišelį. Sudėkite zefyrų puseles ant pergamento. Palikite zefyrus sustingti kambario temperatūroje 24 valandoms. Pabarstykite zefyrus cukraus pudra ir sudėkite abi puseles į vientisą skanėstą.
Kategorijos