Braškių zefyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Braškių zefyras

Braškių zefyras yra neįtikėtinai skanus ir aromatingas saldumynas. Jo negalima lyginti su parduotuvėje pirktais zefyrais vien todėl, kad naminiuose braškių zefyruose yra tikrų uogų, o ne dažiklių ir esencijų. Braškių zefyro receptas pagrįstas agar agaro naudojimu. Norint pasigaminti zefyrų namuose, reikia imti dumblių ekstrakto agaro agaro, kurio vertė ne mažesnė kaip 1000. Šis rodiklis rodo gerą produkto kietėjimo tankį.
Gaminimo laikas
1500 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
223 kcal.
Angliavandeniai
60 g
Alergenai: Braškių, kiaušinių
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių zefyras Žingsnis 1
Pamirkykite agarą vandenyje. Palikite išbrinkti 20 minučių.

Žingsnis 2

Braškių zefyras Žingsnis 2
Paruoškite braškių tyrę. Pertrinkite uogas per sietelį arba susmulkinkite jas blenderiu. Įpilkite tyrę į puodą, kaitinkite, bet neužvirkite. Suberkite 200 g cukraus, išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Nuimkite nuo ugnies. Leiskite tyrei atvėsti. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą išplakite su braškių tyre iki putų.

Žingsnis 3

Braškių zefyras Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Į viryklę įdėkite agarą, ištirpinkite vandenyje, užvirinkite, įberkite 450 g cukraus. Išmaišykite, virkite sirupą 5 minutes ant silpnos ugnies. Kai sirupas šiek tiek sutirštės, nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Braškių zefyras Žingsnis 4
Paruoškite zefyrų mišinį. Į braškių putas dalimis supilkite sirupą ir plakite mikseriu dideliu greičiu.

Žingsnis 5

Braškių zefyras Žingsnis 5
Suformuokite zefyrus. Stabilią masę sudėkite į konditerinį maišelį. Sudėkite zefyrų puseles ant pergamento. Palikite zefyrus sustingti kambario temperatūroje 24 valandoms. Pabarstykite zefyrus cukraus pudra ir sudėkite abi puseles į vientisą skanėstą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos