Publikavimo data: 2024-04-28
Braškių želė
Braškių želė - skanus ir aromatingas skanėstas. Šis desertas ypač patiks žiemą ar pavasarį, kai trūksta vitaminų. Jis ruošiamas iš šviežių arba šaldytų uogų. Želė iš braškių gali būti dedama svečiams ant šventinio stalo arba gaminama darbo dienomis sau ir šeimai. Šis desertas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Paruoškite želė. Į uogas suberkite cukrų. Braškes ir cukrų užpilkite 200 ml verdančio vandens, įpilkite citrinos sulčių. Plakite iki vientisos masės panardinamuoju mikseriu 5-7 minutes. Braškių mišinį perkoškite į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, bet neužvirkite. Sudėkite želatiną. Kruopščiai išmaišykite. Želatina turi visiškai ištirpti mišinyje. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite uogų mišinį į formeles, palikite 20-30 minučių atvėsti. Tada 2 valandoms padėkite į šaltą vietą, kad sustingtų.
Kategorijos