Braškių želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Braškių želė

Braškių želė - skanus ir aromatingas skanėstas. Šis desertas ypač patiks žiemą ar pavasarį, kai trūksta vitaminų. Jis ruošiamas iš šviežių arba šaldytų uogų. Želė iš braškių gali būti dedama svečiams ant šventinio stalo arba gaminama darbo dienomis sau ir šeimai. Šis desertas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, braškės
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.26/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių želė Žingsnis 1
Paruoškite želė. Į uogas suberkite cukrų. Braškes ir cukrų užpilkite 200 ml verdančio vandens, įpilkite citrinos sulčių. Plakite iki vientisos masės panardinamuoju mikseriu 5-7 minutes. Braškių mišinį perkoškite į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, bet neužvirkite. Sudėkite želatiną. Kruopščiai išmaišykite. Želatina turi visiškai ištirpti mišinyje. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite uogų mišinį į formeles, palikite 20-30 minučių atvėsti. Tada 2 valandoms padėkite į šaltą vietą, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos