Briuselio kopūstai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Briuselio kopūstai orkaitėje

Briuselio kopūstai - vitaminų, fermentų, aminorūgščių ir mikroelementų šaltinis, todėl juos galima naudoti įvairiuose receptuose. Juos galima kepti ar troškinti, dėti į salotas ar sriubas. Dažnai šios rūšies kopūstų dedama prie mėsos ar vištienos kepant kartu su kitomis sveikomis daržovėmis, pavyzdžiui, brokoliais ir cukinijomis. Orkaitėje kepti briuseliniai kopūstai bus sveikas ir skanus garnyras visiems, kurie rūpinasi savo sveikata.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Briuselio kopūstai orkaitėje Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Perpjaukite papriką per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklas. Papriką ir jauną cukiniją supjaustykite mažais kubeliais. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite česnako skilteles ir išspauskite per presą. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Briuselio kopūstai orkaitėje Žingsnis 2
Į formą sudėkite maisto produktus. Į riebalais išteptą formą sudėkite žaliuosius žirnelius, briuselinius kopūstus, griežinėliais pjaustytą papriką ir cukiniją. Sudėkite griežinėliais supjaustytą filė, susmulkintą česnaką, druską, maltus juoduosius pipirus, žoleles ir alyvuogių aliejų. Tolygiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Briuselio kopūstai orkaitėje Žingsnis 3
Briuselio kopūstus su vištiena pašaukite į orkaitę. Dėkite formą su vištiena ir daržovėmis į įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Praėjus 15 minučių nuo kepimo pradžios, sumaišykite daržoves ir vištieną. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, apibarstykite tarkuotu sūriu ir palikite orkaitėje, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos