Publikavimo data: 2024-03-24
Briuselio kopūstai su ant grotelių keptomis cukinijomis
Kiekvienas parduotuvių lentynose yra sutikęs tokią daržovę kaip briuseliniai kopūstai, tačiau ne visi žino, kaip ją paruošti. Šiandien siūlome jums Briuselio kopūstų su keptomis cukinijomis receptą, kuriame atskleisime visas šio žaliojo "perlo" gaminimo paslaptis. Kad patiekalas išeitų kuo skanesnis, geriausia naudoti šviežius, o ne šaldytus kopūstus. Briuselio kopūstus su cukinijomis galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba naudoti kaip garnyrą prie mėsos.
Žingsnis 1
Sudėkite kopūstus į pasūdytą verdantį vandenį ir sumažinkite ugnį. Virkite 5 minutes, tada kopūstus nusausinkite ir nuvarvinkite į sietelį.
Žingsnis 2
Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Kepkite kopūstus augaliniame aliejuje 5 minutes ant vidutinės ugnies. Sudėkite česnaką ir kepkite, kol gražiai paruduos.
Žingsnis 4
Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite grilio keptuvę su trupučiu sviesto.
Žingsnis 5
Kepkite cukinijas ant grotelių po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 6
Prieš pat patiekdami apšlakstykite patiekalą aliejumi, kuriame kepė briuseliniai kopūstai.
Kategorijos