Publikavimo data: 2024-06-24
Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu
Šis švelnus vegetariškas patiekalas patiks visiems Briuselio kopūstų mėgėjams. Pavadinimą jis gavo Belgijos daržovių augintojų iš Briuselio garbei. Šiuose kopūstuose yra daug vitaminų, pavyzdžiui, B1, B2, B6, B9, PP ir C. Pavyzdžiui, vitamino C jame yra 1,5 karto daugiau nei citrinoje. Žali kopūstai yra kartūs, tačiau dažniausiai Briuselio kopūstai patiekiami virti, todėl kartumas išnyksta ir kopūstai geriau virškinami.
Žingsnis 1
Briuselio kopūstus 10-15 minučių virkite dideliame kiekyje vandens.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Pašaukite keptuvę ant ugnies ir iš karto supilkite miltus bei sviestą. Kai tik sviestas pradės tirpti, įmaišykite jį į miltus iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite pusę pieno, muskato riešutą ir druską. Kai padažas taps vientisas, supilkite kitą pusę pieno ir pusę tarkuoto sūrio. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Išvirusius kopūstus išverskite į koštuvą, kad nusivarvėtų vandens perteklius, tada sudėkite į padažą, išmaišykite, porą minučių patroškinkite, pabarstykite sūriu.
Žingsnis 6
Perkelkite kopūstus į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos