Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu

Šis švelnus vegetariškas patiekalas patiks visiems Briuselio kopūstų mėgėjams. Pavadinimą jis gavo Belgijos daržovių augintojų iš Briuselio garbei. Šiuose kopūstuose yra daug vitaminų, pavyzdžiui, B1, B2, B6, B9, PP ir C. Pavyzdžiui, vitamino C jame yra 1,5 karto daugiau nei citrinoje. Žali kopūstai yra kartūs, tačiau dažniausiai Briuselio kopūstai patiekiami virti, todėl kartumas išnyksta ir kopūstai geriau virškinami.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
110 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.36/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu Žingsnis 1
Briuselio kopūstus 10-15 minučių virkite dideliame kiekyje vandens.

Žingsnis 2

Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu Žingsnis 3
Pašaukite keptuvę ant ugnies ir iš karto supilkite miltus bei sviestą. Kai tik sviestas pradės tirpti, įmaišykite jį į miltus iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite pusę pieno, muskato riešutą ir druską. Kai padažas taps vientisas, supilkite kitą pusę pieno ir pusę tarkuoto sūrio. Išmaišykite.

Žingsnis 5

Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu Žingsnis 5
Išvirusius kopūstus išverskite į koštuvą, kad nusivarvėtų vandens perteklius, tada sudėkite į padažą, išmaišykite, porą minučių patroškinkite, pabarstykite sūriu.

Žingsnis 6

Briuselio kopūstai su baltuoju padažu ir sūriu Žingsnis 6
Perkelkite kopūstus į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos