Publikavimo data: 2024-04-01
Brokoliai grietinėlės padaže
Paprastas būdas padidinti suvartojamų vitaminų ir antioksidantų kiekį - įtraukti į savo mitybą brokolių daigus. Kad patiekalas būtų ne tik sveikas, bet ir apetitiškas, pabandykite jį kepti orkaitėje su padažu ir sūriu. Į brokolių grietinėlės padaže receptą įeina dviejų rūšių sūris - tai sustiprina kreminį patiekalo skonį. Nepamirškite ir prieskonių. Su brokoliais dera bazilikai, petražolės, džiovinti česnakai. Abiem pusėms naudingas derinys - brokoliai grietinėlės padaže su česnakais.
Žingsnis 1
Į verdantį vandenį įberkite druskos ir suberkite kopūstų žiedynus. Kai užvirs, virkite 4 minutes ant vidutinės ugnies. Brokolius išverskite į sietelį, kad visiškai nusivarvėtų.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Po 5 minučių nedidelėmis porcijomis sudėkite lydytą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps. Kai padažas taps vientisas, nukelkite nuo viryklės. Suberkite pipirus, muskatą, česnaką, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite brokolių žiedynus į kepimo indą, užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite iki auksinės spalvos 25 minutes 180 ℃ temperatūroje.
Kategorijos