Brokoliai grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Brokoliai grietinėlės padaže

Paprastas būdas padidinti suvartojamų vitaminų ir antioksidantų kiekį - įtraukti į savo mitybą brokolių daigus. Kad patiekalas būtų ne tik sveikas, bet ir apetitiškas, pabandykite jį kepti orkaitėje su padažu ir sūriu. Į brokolių grietinėlės padaže receptą įeina dviejų rūšių sūris - tai sustiprina kreminį patiekalo skonį. Nepamirškite ir prieskonių. Su brokoliais dera bazilikai, petražolės, džiovinti česnakai. Abiem pusėms naudingas derinys - brokoliai grietinėlės padaže su česnakais.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
44 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Brokoliai grietinėlės padaže Žingsnis 1
Į verdantį vandenį įberkite druskos ir suberkite kopūstų žiedynus. Kai užvirs, virkite 4 minutes ant vidutinės ugnies. Brokolius išverskite į sietelį, kad visiškai nusivarvėtų.

Žingsnis 2

Brokoliai grietinėlės padaže Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Po 5 minučių nedidelėmis porcijomis sudėkite lydytą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps. Kai padažas taps vientisas, nukelkite nuo viryklės. Suberkite pipirus, muskatą, česnaką, druską ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Brokoliai grietinėlės padaže Žingsnis 3
Sudėkite brokolių žiedynus į kepimo indą, užpilkite padažu ir pabarstykite sūriu. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite iki auksinės spalvos 25 minutes 180 ℃ temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos