Brokoliai, kepti su rikota ir mocarela pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Brokoliai, kepti su rikota ir mocarela

Orkaitėje kepti brokoliai su rikota ir mocarela - paprastas ir neįtikėtinai gardus patiekalas. Ryškiai salotinius blanširuotus brokolius grietinės ir kiaušinių glazūroje papildo švelnus tirpintos mocarelos ir rikotos mišinys. Šį patiekalą galima patiekti kaip garnyrą prie paukštienos, kiaulienos, jautienos, jūros gėrybių ir žuvies arba kaip atskirą patiekalą.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Brokoliai, kepti su rikota ir mocarela Žingsnis 1
Brokolius virkite pasūdytame verdančiame vandenyje apie 3-4 minutes. Tada iš karto išimkite ir perliekite šaltu vandeniu. Brokolių gabalėlius sudėkite į kepimo indą.

Žingsnis 2

Brokoliai, kepti su rikota ir mocarela Žingsnis 2
Įdarui išplakite kiaušinius su grietine, grietinėle, druska ir pipirais. Užpilkite ant brokolių ir ant viršaus užberkite tarkuotos rikotos ir mocarelos. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos