Publikavimo data: 2024-06-22
Brokolių frittata \ Gausus itališkas omletas.
Frittata yra tradicinis itališkas patiekalas, panašus į omletą ir troškinį. Recepto pagrindą sudaro vištų kiaušiniai. Ruošiant dažnai dedama įvairių daržovių arba dešrelių. Receptas gali skirtis priklausomai nuo Italijos regiono. Pavyzdžiui, neapolietiškoje fritatoje yra net makaronų. Siūlome gaminti fritatą su brokoliais. Toks patiekalas bus maistingi pusryčiai arba soti vakarienė visai šeimai. Frittata populiari dėl paprasto paruošimo. Ją galima gaminti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje su "grilio" funkcija. Siūlome greičiausią būdą ją paruošti - keptuvėje.
Žingsnis 1
Brokolius ir česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Vištienos kiaušinius sudaužykite į dubenį ir sumaišykite šakute. Tuo pačiu metu į dubenį supilkite pieną. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite brokolius.
Žingsnis 4
Pagal skonį įberkite česnako, druskos ir maltų pipirų.
Žingsnis 5
Brokolius užpilkite kiaušinių ir pieno mišiniu. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 8-10 minučių.
Kategorijos