Publikavimo data: 2024-01-04
Paprasta naminė šakšuka receptas
Šakšuka pasaulio virtuvei tapo žinoma Tuniso dėka. Šiaurės Afrikoje gimęs patiekalas ilgainiui tapo tradiciniu visuose Artimuosiuose Rytuose. Šakšukos pagrindą sudaro padažas, vadinamas matbouha. Kiekvienoje šalyje jis ruošiamas skirtingai, tačiau jo sudėtyje yra keturi privalomi ingredientai: prinokę pomidorai, paprikos, svogūnai ir nacionaliniai prieskoniai. Šakšuka yra sodraus skonio su malonia pomidorų rūgštele ir lengvu aštrumu. Paruoškite šį patiekalą pusryčiams ir leiskitės į tikrą gastronominę kelionę.
Žingsnis 1
Paruoškite recepte išvardytus ingredientus. Nuplaukite daržoves ir kiaušinius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus. Iš paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Blanširuokite pomidorus. Padarykite ant jų kryžminius pjūvius, įmeskite juos į verdantį vandenį puode ir palaikykite verdančiame vandenyje 1 minutę. Tada staigiai nuleiskite į ledinį vandenį ir nuimkite odelę.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Dabar laikas paruošti šakšuką. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir 2-3 min. pakepinkite svogūnus ir česnakus. Sudėkite likusias daržoves. Kaitinkite mišinį ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. nustatyti šakšukos paruošimą labai paprasta: paimkite mentele, kuria maišote mišinį, ir ant keptuvės dugno padarykite nedidelį takelį. Įdubimas neturi būti užpildytas skysčiu. Jei šakšuka rūgšti, įberkite žiupsnelį cukraus.
Žingsnis 6
Į šakšuką įmuškite kiaušinius. Šiam patiekalui svarbu, kad trynys liktų nepažeistas, kaip ir kiaušinienei.Prieš įmušdami kiaušinius, padarykite jiems nedidelius įdubimus šakšukoje.
Žingsnis 7
Šakšuką kepkite ant vidutinės ugnies. Kai baltymai iškeps, papuoškite patiekalą žolelėmis ir patiekite.
Kategorijos