Publikavimo data: 2024-06-15
Brokolių musaka
Brokoliai šiame graikiškame troškintuve patiekalą padaro dar sveikesnį. Ne veltui ši daržovė yra tokių vertingų fitocheminių medžiagų kaip vitaminas C, liuteinas ir beta karotinas šaltinis. Be to, šis kopūstas apsaugo organizmą nuo daugelio ligų. Turėtumėte rinktis tamsiai žalios spalvos ir uždarais pumpurais daržovę. Tačiau geltoni pumpurai ir dėmės tik sako, kad šis brokolis nėra pats šviežiausias.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos faršą musakos patiekalams. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite faršą, svogūnus ir pomidorų pastą. Supilkite vandenį, druską, pipirus, raudonėlius, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5-10 min.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite grietinėlę į puodą ir užkaitinkite. Sudėkite grietinėlę ir tarkuotą kietąjį sūrį, įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto. Užvirinkite ir virkite, kol sūris išsilydys. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Ištepkite indą aliejumi, į vidurį sudėkite 2/3 maltos mėsos, o šonuose - brokolius. Ant maltos mėsos sudėkite pomidorus, ant viršaus - bulvių košės sluoksnį, o ant bulvių košės - likusią maltą mėsą. Tada iš anksčiau atidėtos bulvių košės tyrės suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite juos ant maltos mėsos. Užpilkite musaką padažu ir 30-40 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos