Brokolių paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Brokolių paštetas

Brokoliai laikomi dietiniu produktu, nes šis kopūstas turi daug naudingų savybių ir garsėja mažu kalorijų kiekiu. Brokoliuose yra daug veikliųjų medžiagų, kurios teigiamai veikia žmogaus organizmą, ypač nervų sistemą, širdį ir normalizuoja kraujospūdį. Gana plačiai kopūstai naudojami kulinarijoje. Dažnai brokoliai verdami, kepami, troškinami arba verdami garuose. Dėl savo skonio savybių brokoliai puikiai dera su kitomis daržovėmis, mėsos produktais ir prieskoniais.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Brokolių paštetas Žingsnis 1
Brokolius virkite verdančiame vandenyje apie 3 minutes. Sudėkite visus kotelius ir pusę nepjaustytų žiedynų į trintuvą. Įpilkite vynuogių kauliukų aliejaus ir sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Brokolių paštetas Žingsnis 2
Į gautą masę suberkite riešutus ir kitą pusę žiedynų. Pagal skonį pasūdykite. Gautą kremą gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grybų patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paštetai, paprastai, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, daržovių ir grybų paštetai, vaizdo įrašo receptas, be įprastų alergenų, receptų knyga, grybų paštetai

Kategorijos