Publikavimo data: 2024-04-09
Kišas su sardinėmis ir alyvuogėmis
Kišas kilęs iš Prancūzijos Lotaringijos regiono ir yra atviras pyragas su sūriu ir įvairiais įdarais. Tai gali būti mėsos, žuvies, daržovių arba jų derinys. Šis patiekalas taip pat populiarus Anglijoje, Italijoje ir kai kuriose kitose šalyse, kurių kiekviena turi savitas gaminimo tradicijas ir skonių derinius. Virtam klasikiniam kišo receptui iš Italijos būdinga tai, kad naudojami tipiški "itališki" produktai - sardinės, alyvuogės ir parmezanas, tačiau, jei norisi, galima naudoti sairą ir paprastą kietąjį sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite kišo tešlą. Miltus suberkite į gilų dubenį, įtrinkite sviestą, supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 60 minučių pastovėti šaldytuve. Tada įjunkite 200 laipsnių temperatūros orkaitę, iškočiokite tešlą ant kepimo formos ir įdėkite į orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Pomidorus, svogūną ir česnaką 5-7 min. kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos, ir išimkite iš keptuvės. Atskirame inde suplakite kiaušinius, sudėkite sardines, žuvį suplėšykite mažais gabalėliais, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite daržovių mišrainę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Perkelkite įdarą į pyragą, sudėkite alyvuoges, tarkuotą sūrį ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Kišą kepkite 30-40 minučių.
Kategorijos