Publikavimo data: 2025-08-20
Brokolių rizotas
Greitai paruošiamas patiekalas paįvairins jūsų kasdienį valgiaraštį.
Žingsnis 1
Brokolius kelioms minutėms nuleiskite į verdantį vandenį, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Kai brokoliai išvirs, nusunkite vandenį ir išvirkite tyrę.
Žingsnis 3
Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Įjunkite vidutinę kaitvietę ir į puodą supilkite alyvuogių aliejų, sviestą ir ryžius. Minutę gerai pamaišykite. Ryžiai turi viską sugerti.
Žingsnis 5
Į ryžius dalimis supilkite sultinį ir nuolat maišykite. Kai tik skysčio kiekis rizote sumažėja, kelis kartus įpilkite sultinio.
Žingsnis 6
Po 8 minučių sudėkite brokolius. Nuolat maišykite ir supilkite sultinį.
Žingsnis 7
Rizotas bus paruoštas po 17 minučių. Paragaukite, jei reikia, virkite dar 1-2 minutes. Išjunkite kaitlentę, suberkite parmezaną, gerai išmaišykite ir palikite 7-10 minučių. Paragaukite, jei reikia, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Kategorijos