Publikavimo data: 2025-08-16
Brokolių troškinys su avokadais
Brokolių troškinys su avokadais yra sveikas patiekalas, skirtas dietai ir mitybai. Brokoliai pirmauja prieš špinatus ir šparagus pagal lengvai virškinamų baltymų kiekį. 100 g jų yra tik 20-30 kcal ir daug vitaminų. Kopūstus patiekalui galima vartoti ir šviežius, ir šaldytus. Rinkdamiesi šviežią produktą pirmenybę teikite nedidelėms 300-500 g sveriančioms galvutėms. Gūželės turi būti tankios, sodrios tamsiai žalios spalvos, geltonos dėmės - pernokusios daržovės požymis.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Ant vidutinės ugnies 3-4 min. pakepinkite svogūno griežinėlius. Nepilkite aliejaus, tik šiek tiek vandens. Į svogūnus sudėkite brokolių žiedynus. Įpilkite daugiau vandens ir virkite po dangčiu 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą patiekti. Sumaišykite susmulkintą česnaką su aliejumi ir išmaišykite. Leiskite šiek tiek pritraukti. Sudėkite brokolius su avokado griežinėliais, apšlakstykite česnakų aliejumi.
Kategorijos