Brokolių troškinys su avokadais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Brokolių troškinys su avokadais

Brokolių troškinys su avokadais yra sveikas patiekalas, skirtas dietai ir mitybai. Brokoliai pirmauja prieš špinatus ir šparagus pagal lengvai virškinamų baltymų kiekį. 100 g jų yra tik 20-30 kcal ir daug vitaminų. Kopūstus patiekalui galima vartoti ir šviežius, ir šaldytus. Rinkdamiesi šviežią produktą pirmenybę teikite nedidelėms 300-500 g sveriančioms galvutėms. Gūželės turi būti tankios, sodrios tamsiai žalios spalvos, geltonos dėmės - pernokusios daržovės požymis.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.36/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Brokolių troškinys su avokadais Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Ant vidutinės ugnies 3-4 min. pakepinkite svogūno griežinėlius. Nepilkite aliejaus, tik šiek tiek vandens. Į svogūnus sudėkite brokolių žiedynus. Įpilkite daugiau vandens ir virkite po dangčiu 15 minučių.

Žingsnis 2

Brokolių troškinys su avokadais Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą patiekti. Sumaišykite susmulkintą česnaką su aliejumi ir išmaišykite. Leiskite šiek tiek pritraukti. Sudėkite brokolius su avokado griežinėliais, apšlakstykite česnakų aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos