Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur garnyras su morkomis
Bulgur yra puikus garnyras. Šie grūdai gaminami iš perdirbtų kviečių ir yra populiarūs Rytų šalyse. Jame yra daug vitaminų ir išsaugotos visos naudingosios kviečių savybės. Bulgur turi mažą glikemijos indeksą, todėl jį patariama vartoti diabetu sergantiems žmonėms. Jį galima patiekti tiek su mėsa, tiek su žuvimi. O garnyrą geriau papildyti sultingomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis ir pomidorais.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Ne per stambiai susmulkinkite česnaką ir svogūną. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite garnyrą. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, sudėkite morkas ir svogūnus. Kepkite ant didelės ugnies 5 minutes. Sudėkite česnakus ir pomidorus, kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Bulgurą sudėkite į keptuvę su daržovių mišraine. Pagardinkite druska ir pipirais ir intensyviai maišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 20 minučių.
Kategorijos