Publikavimo data: 2025-08-16
Bulgur garnyras su paprikomis
Bulgur su paprikomis yra puikus garnyras prie mėsos. Patiekalą galima virti katile arba puoduose. Kad būtų daugiau skonio, prieskonių geriau dėti pabaigoje, o daržoves kepti atskirai. Troškinimui geriau imti "vyrišką" papriką - tokios daržovės turi tris gumbus, o ne keturis. Jos yra pakankamai kietos, kad nereikėtų virti. Bulgurą reikia stambiai sumalti. Kruopas geriau pirkti permatomose pakuotėse, taip lengviau įsitikinti, kad jose nėra šiukšlių, ir įvertinti grūdų dydį.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi, pabarstykite cinamonu ir kariu. Sudėkite daržoves ir kepkite 5-7 minutes. Suberkite raudonėlius ir čiobrelius. Sudėkite kruopas su keptuvėje esančiomis daržovėmis ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite garnyrą. Sudėkite maisto produktus į puodą, katilą ar puodus, užpilkite 0,5 l vandens. Užvirinkite, virkite ant silpnos ugnies 30 minučių uždengę dangčiu. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos